![]() |
İkbebet Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı ! Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İkbebet Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı ! Nasıl Yapılırİkbebet Haşlanmış İçli Köfte Tarifi Yapılışı Mazemeleri İkbebet , Mardinde haşlanmış içli köftenin yöresel adıdır ![]() ![]() Benim en çok sevdiğim yemeklerden biri olduğunu da belirteyim ![]() Gerekli Malzemeler: İç Malzemeleri: ? 500 gr az yağlı dana kıyma ? 3-4 tane orta boy soğan ? Yarım demet maydanoz ? Karabiber ? Pul biber ? Tuz ? Yarım su bardağı ceviz Dış Malzemeleri: ? 500 gr ![]() ? 500 gr ![]() ? Tuz ? Kişniş Yapılışı: Önce iç malzemesini hazırlayın ![]() ![]() ![]() Soğanlar yumuşayıp kıyma iyice kavrulduktan sonra cevizi, tuz, karabiber ,pul biberi ekleyin ![]() ![]() ![]() İkbebetin dışını hazırlamak için geniş bir tepsinin içine bulguru, irmiği, tuzu ve toz halindeki kişnişi(tane kişnişi demir havanda toz haline getirebilirsiniz) koyup su ile yaklaşık 10 dakika yoğurun ![]() Ardından 1 saat dinlendirin ![]() ![]() ![]() Bulgurun çok sert olmaması , elinize de yapışmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Bulgurlu dış malzemenin içine kıymalı iç malzemesini koyun ve sağ elinizi tuzlu suyla ıslatarak iç malzemesi ortasında kalacak şekilde köfteyi kapatın ve yassı şekil verin ![]() ![]() Derin bir tencereye su koyup kaynatın ve tuz ekleyin ![]() ![]() ![]() Püf noktaları: ? Kıymalı iç malzemesinin soğuk olmasına dikkat edin ![]() ![]() ? Bulgura köfte şekli verirken elinizi tuzlu suyla ıslatmayı unutmayın ![]() ? Şekil verme aşamasında bulgur sertleşirse istenen kıvama gelmesi için biraz su ekleyerek 1-2 dakika yoğurduktan sonra şekil vermeye devam edin ? Haşlama suyunun tuzlu olması köftelerin pişerken açılmasını önler ![]() ? Haşlarken köftelerin hepsini birden suya atmayın tencerenin büyüklüğüne göre her seferinde 7-8 adet kadar köfteyi haşlayın ![]() Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
|