![]() |
Beyaz Soslu Profiterol Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Soslu Profiterol TarifiBeyaz Soslu Profiterol Tarifi Hamuru için: 500 gr süt (veya 250 gr su) 10 gr tuz 350 gr un 225 gr tereyağı 10 adet yumurta Kreması için: 500 gr süt 100 gr tozşeker 30 gr un 40 gr nişasta (veya un) 4 adet yumurta sarısı vanilya 200 gr süt kreması Yapılışı: Süt ve tereyağını tencereye alıp ocağa koyun, kaynamaya başlayınca unu ve tuzu ilave edip kaşıkla hızlıca karıştırarak katı bir hamur elde edin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm kuru malzemeyi tencereye alın ve harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Profitorolu hazırlamak için; soğumuş hamurların altından ufak bir delik açıp (hafifçe bastırınca hemen kırılıyor) hazırlanan kremadan bir miktar sıkma torbasına alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|