![]() |
Kremalı Korne Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Korne TarifiKremalı Korne Tarifi Hamuru: 500 gr (4 su bardağı) un 1 çay kaşığı tuz 500 gr tuzsuz tereyağı 10-12 çorba kaşığı buzlu su 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) 2 çorba kaşığı pudra şekeri Krem Patisiyeri: 2 yumurtanın sarısı 4 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 1 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı un 250 gr (1 1/4 su bardağı) süt 1 yumurtanın akı 1 çay kaşığı vanilya esansı Un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip 8 çorba kaşığı yağ katınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan yağı iki yağlı kağıt arasına koyup, kaşığın tersi ya da merdane ile 2 cm kalınlığında, oval biçiminde düzleştiriniz ![]() Hamuru unlanmış bir tezgah üstünde 0,5 cm kalınlığında, dörtgen biçiminde açıp yağı ortasına koyarak, hamuru paket biçiminde üstüne katlayınız ![]() ![]() Hamuru buzdolabından alıp kat yerleri alta gelecek biçimde tezgaha koyarak dörtgen biçiminde açınız ![]() ![]() ![]() 15 dakika sonra, unlanmış tezgahta hamuru 2,5 mm kalınlığında açıp keskin bir bıçakla 35 cm uzunluğunda, 2,5 sm eninde 12 şerit kesiniz ![]() ![]() Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız ![]() Korneleri tepsiye dizip 10 dakika bir kenarda bekletiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krem patisiyeri yapmak için orta boy bir kasede yumurta sarılarını çatalla çırpıp şekeri ekleyerek, kremamsı olana kadar dövünüz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerede kalan sütü harlı ateşte ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede yumurta akını kar haline getiriniz ![]() ![]() Yumurta aklı karışımı ılık krema karışımına katıp, vanilya esansını ekleyiniz ![]() Hazırladığınız bu krem patisiyeri çok ağır ateşte 2 dakika pişiriniz ![]() Krem patisiyeri ateşten indirip tamamen soğutunuz ![]() ![]() Not: Karne, koni biçimi kalıpların çevresine hamurun şerit halinde, uçtan başlanarak üst üste gelecek biçimde sarılmasıyla yapılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|