![]() |
Erikli Krep Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Erikli Krep TarifiErikli Krep Tarifi 150 gr (1+1/4 su bardağı) tatlı krep hamuru 750 gr siyah erik (çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 kahve kaşığı yenibahar 2 tatlı kaşığı toz şeker 2 tatlı kaşığı mısır nişastası (l çorba kaşığı suda eritilmiş) 5 çorba kaşığı pudra şekeri Krepleri krep tarifine uygun kızartıp, sıcak olarak saklayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Izgaranızı orta sıcaklığa getirip ısıtınız ![]() Krepleri açık olarak tezgaha dizip, ortalarına eşit miktarda erik karışımından koyunuz ![]() ![]() ![]() Tabağı ızgaraya koyup, krepleri 4-5 dakika, üstlerindeki şeker eriyip karamela gibi olana kadar pişiriniz ![]() Tabağı ızgaradan alıp servis ediniz ![]() Not: Erikli krepleri, ılık bir tatlı olarak, çırpılmış krema yada vanilyalı krema ile servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|