Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Özlü Labneli Bavarua Tarifi500 GM LABNE PEYNİRİ 1 SU BARDAĞI SÜT 3 JELATİN YAPRAĞI 400 GR SALATALIK 1/2 SALATALIK ÖZ İÇİN 200 GM DOMATES 10 TANE NANE YAPRAĞI TUZ KARABİBER Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkartın Salatalıkları soyun; uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkardıktan sonra, üzerlerine kayatuzu serpin ve bir süzgeçte 1 saat bekletin, suları süzülsün Labne peynirine tuz, biber ve ince kıyılmış nane yapraklarını iyice karıştırın Önceden soğuk suda ıslatılmış ve sıkılmış jelatin yapraklarını sıcak süte karıştırın Bu karışıma azar azar labneli karışımı da ekleyin Salatalıkları soğuk suda durulayın ve bunları, domateslerle birlikte mutfak havlusunun üzerine yayarak kurutun Hepsini küçük parçalara kesip karışıma ekleyin Bu karışımı bir kek kabına dökün ve 3 saat buzdolabında bekletin 1/2 Salatalık ve nane yapraklarını, biraz tuz ve biberle mikserden geçirip salatalık özü yapın Servis sırasında kalıbı alt üst edin ve bavaruanızın üzerine salatalık özünü gezdirin Not: Öz'ü yaparken nane yerine fesleğen, salatalık yerine ise domates kullanılabilir
|
|
|
|