![]() |
Kup Sicilya Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kup Sicilya TarifiKup Sicilya Tarifi 90 gr (1/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı) şeker 1/4 su bardağı su 2 yumurtanın akı 6 yumurtanın sarısı 3 çorba kaşığı vişne suyu Küçük bir tencerede şekeri ve suyu koyup, sürekli karıştırarak ağır ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir kasede, yumurta aklarını kar haline getiriniz ![]() ![]() Ateşe dayanıklı, orta boy bir kasede, yumurta sarılarını vişne suyu ile karıştırıp, kaseyi, içinde hafifçe kaynayan su dolu bir tencereye oturtunuz ![]() Kasedeki yumurta sarısı-vişne suyu karışımını yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla 5-8 dakika, karışım çok koyu bir kıvama gelip, açık renk alana kadar çırpınız ![]() Karışım iyice koyulaşınca cam kaseyi tencereden çıkarıp, yumurta sarısı-vişne suyu karışımını yumurta akı-şurup karışımına katınız ![]() Bu yeni karışımı kaşıkla bardaklara boşaltınz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|