![]() |
Taç Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taç Yumurta TarifiTaç Yumurta Tarifi 3 adet dolmalık biber 2 adet kereviz 4 dilim dana Jambon 3 adet arpacık soğan Aldığı kadar zeytinyağı 300 gr karışık salata 1 adet domates 2 tatlı kaşığı salata sosu 12 adet yumurta 4 adet kalamar 25 gr gravyer peyniri 20-22 cm çapında ortası delik kek kalıbını tereyağı ile yağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Taç Yumurta Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taç Yumurta Tarifi12 YUMURTA 1 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI (KALIBI YAĞLAMAK İÇİN) 300 GR KARIŞIK SALATA DANA JAMBON GRAVYER PEYNİRİ, KEREVİZ VEYA TAZE FASULYE KALAMAR (DONDURULMUŞ) ZEYTİNYAĞI 3 ARPACIK SOĞANI DOLMALIK BİBER DOMATES VE SALATA SOSU 20-22 cm çapında ortası delik kek kabını tereyağı ile yağlayın ![]() ![]() Yumurtaları tek tek kalıbın içine kırın ve üzerlerine tuz, biber ekin ![]() ![]() ![]() Kalıbı soğutun ve kalıbın etrafında sivri bir bıçak gezdirerek, kalıbı bir servis tabağına ters yüz edin ![]() Dana jambon ve dolmalık biberleri ince şeritler halinde, gravyer peynirini küp şeklinde, kereviz veya haşlanmış fasulyeyi ince çubuklar gibi, domatesleri de dört parçaya kesin ![]() Kalamarları ince şeritler halinde kesin ve kıyılmış arpacık soğanları ile birlikte zeytinyağında 3 dakika pişirin ![]() ![]() Bu salataya sos (zeytinyağı-sirke veya limon) dökün ve yumurta halkasının ortasına boşaltıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|