![]() |
Salça Yapımında Genel Kurallar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Salça Yapımında Genel KurallarDomatesler iyice yıkanır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstenen kıvamda koyulaşan salçaya 1 kilo için 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir ![]() ![]() ![]() Hazırlanan salça güneşte kurutulmayacaksa sıcak haldeyken kavanozlara doldurulur ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer yapılan salçalar konserve edilmezse kısa sürede küflenir ![]() ![]() ![]() Hazırlanan salçalar açıldıktan sonra kısa sürede tüketilmezse bozulabilir ![]() ![]() Kırmızıbiber salçası için de aynı kurallar geçerlidir ![]() |
![]() |
![]() |
|