![]() |
Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taş Ekmeği Tarifi (Şanlıurfa)3 Su bardağı un 1 Su bardağı süt Yarım su bardağı su 1 Yemek kaşığı şeker 1,5 Tatlı kaşığı toz kuru maya 1 Su bardağı süt (mayayı ıslatmak için) 1 Tutam tuz Mayayı bir su bardağı ılık su ile ıslatıp kabarması için bekleyin ![]() Maya kabardıktan sonra bütün malzemeleri çırpma kabına alıp, homojen ve boza kızamında bir karışım elde edinceye kadar çırpın ![]() Karışımın üzerini bir bez veya streç film ile örterek bir saat kadar bekletin ![]() Teflon tavayı ocağa alın ve ısıtın ![]() Karışımdan büyükçe bir kepçe ile alarak ısınmış tavanın ortasına dökün ve eşit olarak dağılmasını sağlayın ![]() Hamurun iki yüzünüde pişirdikten sonra tavadan alın ![]() Sıcakken tereyağı veya istediğiniz başka bir margarin ile yağlayıp arzunuza göre peynir veya başka bir harç koyarak sarın Bütün karışımı bu şekilde hazırladıktan sonra bütün ekmekleri tekrar tavaya alıp ısıtın ![]() İster dilimleyerek isterseniz bütün olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|