![]() |
Hollandez Soslu Kuskonmaz Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hollandez Soslu Kuskonmaz TarifiHollandez Soslu Kuskonmaz Tarifi 1500 gr taze haşlanmış kuşkonmaz 4 yumurta 3/4 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi 125 gr (1/2 su bardağı krema) 200 gr (1 su bardağı) tavuk suyu yada süt Sosu: 5 çorba kaşığı sirke 6 tane-karabiber 1 defne yaprağı 175 gr (12 çorba kaşığı) tereyağı 3 yumurtanın sarısı kahve kaşığının ucuyla tuz Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() ![]() ![]() Kuşkonmazları, 1 cm boyunda küçük küçük doğrayıp bir kenara koyunuz ![]() Orta boy bir kasede, yumurta teli yada elektrikli çırpıcıyla yumurtaları, tuz ve hindistanceviziyle çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı, sufle kabına boşaltınız ![]() ![]() ![]() ![]() Kalıbı fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra, iç kenarında çepeçevre bıçak gezdirip, bir servis tabağına aktarınız ![]() Kuşkonmaz pişerken sosu hazırlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük bir kasede yağı tahta kaşıkla krema haline getiriniz ![]() ![]() ![]() Orta boy bir tencerenin üçte birini sıcak suyla doldurup, yumurta sarısı karışımının bulunduğu kaseyi içine yerleştirerek, tencereyi ağır ateşe oturtunuz ![]() ![]() ![]() Kalan yağı (10 çorba kaşığı) tatlı kaşığıyla yavaş yavaş ekleyip, bütün yağ karışınca sosu tadınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp, içindeki kaseyi çıkarınız ![]() ![]() Not: Holandez soslu kuşkonmazı ızgara tavuk yada balığın yanında garnitür olarak servis edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|