![]() |
Banana Fritter (Muzlu Tatli) İspanya Mutfağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Banana Fritter (Muzlu Tatli) İspanya MutfağıBanana Fritter (Muzlu Tatli) Malzemeler: Un 11 çorba kaşığı (100 gr ![]() Tuz 1 çimdik Yumurta 1 adet Yumurta akı 1 adet Süt 6 çorba kaşığı Toz şeker 1 çorba kaşığı Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet Yağ (Kızartma için) Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık Pudra şekeri (Servis için) Yapilisi: Unla tuzu derin bir kaba eleyin ![]() Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın ![]() Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın ![]() Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın ![]() ![]() Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın ![]() Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın ![]() Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın ![]() ![]() Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın ![]() Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|