![]() |
Güveçte Sülün Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Güveçte Sülün Tarifi2 körpe sülün (temizlenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 3+3/4 su bardağı tavuk suyu 1 defne yaprağı 125 gr mantar (temiz bir bezle silinip, dilimlenmiş) 60 gr (4 çorba kaşığı) unlu tereyağı 125 gr (1/2 su bardağı) krema Sülünlerin içini tuz ve biberin yarısı ile ovunuz ![]() ![]() Büyük bir tavada tereyağ ve zeytinyağı harlı ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Kalan soğanı tavaya koyup, arasıra karıştırarak 6-7 dakika, renkleri pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() Tavuk suyunu boşaltıp, ateşi yükselterek sürekli karıştırarak kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sülünleri bir servis tabağına çıkarıp, üstünü alüminyum kağıtla örtünüz ![]() Ateşi yükseltip, güveçte kalan sosu yarısını çekene kadar harlı ateşte kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|