Köfteli Kaşe Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Kaşe Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırKöfteli Kaşe Tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: ? 4 su bardağı un ? Yarım kg köftelik kıyma ? 1 adet soğan ? 3 diş sarmısak ? 3-4 dal maydanoz ? 1 adet yumurta ? 3 dilim ekmek ? Tuz ? Karabiber ? Kimyon ? 2 adet et bulyon ? 9 su bardağı su ? 3 çorba kaşığı sıvıyağ veya margarin ? 1 çorba kaşığı kırmızı tozbiber veya kavrulmuş domates salçası Yapılışı: 1 Tencereye aldığınız unu rengi sütlü kahveye dönene dek yağ eklemeden kavurun ve soğumaya bırakın![]() 2 Derin bir kaseye kıymayı, rendelediğiniz soğanı, ezdiğiniz sarmısağı, ince kıydığınız maydanozu, yumurtayı, ufaladığınız ekmeği, tuzu, karabiberi, kimyonu alarak iyice yoğurun![]() Daha sonra fındıktan biraz büyük köfteler hazırlayın Hazırladığınız köfteleri az miktarda yağ koyduğunuz teflon tavada hareket ettirerek kızartın![]() 3 Erittiğiniz bulyon suyunu tencerede soğuyan una yavaş yavaş karıştırarak ilave edin Tencereyi orta ısıda koyulaşana kadar sürekli karıştırın![]() Koyulaşan karışımı servis tepsisine döktükten sonra üzerine kızartılan köfteleri yayın Son olarak kızdırılmış yada eritilen kırmızı biberi köftelerin üzerine gezdirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın![]() Afiyet Olsun! |
|
|
|