![]() |
Taze Fasülye Turşusu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Fasülye Turşusu TarifiTaze Fasülye Turşusu Tarifi Malzemeler: Taze fasulye, tuz, sarımsak HAZIRLANIŞI : Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır ![]() ![]() ![]() Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur ![]() Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır ![]() Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir ![]() TAZE FASULYE TURŞUSU Malzeme: 1 kg ![]() Yarım limon 10 diş sarmısak 1 baş küçük kuru soğan Sirke 1 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı: Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|