Taze Fasülye Turşusu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Taze Fasülye Turşusu TarifiTaze Fasülye Turşusu Tarifi Malzemeler: Taze fasulye, tuz, sarımsak HAZIRLANIŞI : Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir, Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir ![]() TAZE FASULYE TURŞUSU Malzeme: 1 kg kılçıksız taze fasulye Yarım limon 10 diş sarmısak 1 baş küçük kuru soğan Sirke 1 çorba kaşığı toz şeker Yapılışı: Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip yıkayın Kaynar suda üç dakika haşlayıp, suyunu süzün ve soğuk suda yıkayıp suyunu tekrar süzün Sarımsakları soyup ikiye ayırın Fasülyeleri kavanoza dizerken aralarına sarmısak ve limon dilimleriyle halka halka doğradığınız soğanları yerleştirin Üzerine toz şekeri serpip yarıya kadar sirke ile, diğer yarısını bir litre suya 3 çorba kaşığı dolusu tuz olacak şekilde doldurun Sıcak bir ortamda fasulyeler sararıncaya kadar kapağını sıkıca kapatarak olmaya bırakın![]() |
|
|
|