![]() |
Ay Çöregi(Fransa) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ay Çöregi(Fransa)Ay çöregi(fransa) 250 gr ![]() 60 gr ![]() 15 gr ![]() 2 yumurta 60 gr ![]() Yukardaki ölçülere göre mayalı hamur hazırlayınız ![]() Hazırladığınız hamuru açınız ![]() Bir kenarı 8 cm ![]() ![]() İçine arzu edilen marmelat, badem içi veya yeşil fıstık kıyılmış olarak karıştırınız ![]() Üçgen kesilen hamurların bir kenarlarına hazırladığınız içten koyarak yuvarlayarak sarınız ![]() Sardığınız iki ucu ay biçiminde yuvarlayınız ![]() Diğer ucu katlanmış olarak üstte bırakınız ![]() Orta ısıda fırında pişiriniz ![]() ![]() Bir miktar su içine şeker, limon, portakal ince ince doğrayınız ![]() Tarçın, vanilya, karanfil ilâve ederek beraberce kaynatınız ![]() Tülbentten süzünüz ![]() Hazırlanmış olan savarenleri bu şuruba batırınız ![]() Yeneceği zaman tabakları meyillendirerek biraz şurubundan bir kaşık ile üzerlerine gezdiriniz ve servis ediniz ![]() Not: Arzu edilirse savarenlerin üzerine kavrulmuş badem, fındık serpilerek meyve şekerlemeleri ile garnitürler yaparak servisi daha cazip bir hale koyabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|