Baklagil Çeşitleri Nelerdir |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil Çeşitleri NelerdirBAKLAGİL ÇEŞİTLERİ Nelerdir En çok kullanılan baklagil çeşitleri şunlardır: a Fasulye: protein, yag, sellüloz ve karbonhidratça zengindir Bileşiminde bunlardan başka kalsiyum, fosfor, demir gibi madensel tuzlarla beraber B kompleksi vitaminleri de bulunur Sindirimi oldukça zordur Kabukları barsaklarda gaz yaptığı için kabuğu çıkartarak pişirilirse bu özelliği de gider Et, yağ gibi maddeler ilâvesiyle pişirildiği zaman değeri daha da fazia-laşır Soya fasulyesi besin değeri bakımından en iyisidir 100 gr beyaz fasulyede 22 gr protein vardır b Nohut: Protein ye madensel madde bakımından fasulyeden sonra gelen bir besin maddesidir Lezzet ve besin değeri pişirilme şekillerine göte artırılır 100 gramında 20 gr: protein vardır c Mercimek : Sindirimi daha kolay ve bilhassa bileşimindeki demir dolayısiyle çocuklara ve kansızlara verilen bir besin maddesidir d Bakla Bileşiminde "fazla'miktarda protein fosfor v s bulunan bir baklagildir Çeşitli şekillerde kullanılır e Bezelye: Protein, nişasta, fosfor ve B vitaminleri bakımından zengindir Sindirimi kolay, lezzetli bir besin maddesidir Yemek, garnitür v s olarak kullanılır f Börülce: Protein, nişasta ve vitamin bakımından zengindir Bazı bölgelerde çok kullanılır
|
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdir |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdirehişte dha gzl olablrdi yaniii |
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdir |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdireh işte idare eder ![]() ![]()
|
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdir |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdirbencede görseller eksik |
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdir |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baklagil Çeşitleri Nelerdirdaha ıyı olabılırır |
|
|
|