Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, kumpir, tarifi

Haşlama Kumpir Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşlama Kumpir Tarifi



İri ve düzgünlerinden seçilmiş dört patates Yıkanır, aliminyum folyoya sarılır Bolca kaynayan suya konup iki saat kaynatılır 20 dakka da sıcağında bekletilir Maşa ile alınıp içindeki su akıtılır Tabağa konup X şeklinde üst kısmı hafif içerden uzunlamasına kesilir Kesim yerleri yanlara doğru açılır Önce patates çatalla he rtarafı karıştırılarak püre haline getirilir Bir yemek kaşığı yumuşamış tereyağı (veya sıvı yağ veya mayonez) ve iki yemek kaşığı taze kaşar da konup güzelce karıştırılır Bu işler yapılırken Aliminyum folyoyu çıkartmayın Şimdi Kumpiri sebzelerle, isteğe göre küçük kesilmiş sucuk,sosis veya pişmiş kemiğinden derisinden ayrılmış tavuk parçaları ve mayonez, ketçap, süzme yoğurt, acı biber salçası sosu aralara birer yemek kaşığı konur
Sebzeler; Yarım pişirilmelidir Mısır taneleri, bezelye, turşu, ince kıyılmış limon veya sirkede bekletilmiş kırmızı lahana, dilimlenmiş beyaz soğan, çekirdeği çıkmış siyah veya yeşil zeytin
Amerikan salata (Mayonez ile küçük kesilmiş turşu, bezelye patates karışımı) veya mayonezli makarna salatası
Kısır (Bulgur suda haşlanır Sarımsak, sogan, maydanoz, salça sıvı yağ ve tuz, biber)
Acı sos;Acı biber salçasını su ile inceltin
Ketçap; Yoksa domates salçası az şeker, tuz,sirke sıvı yağ su ıle bal kıvamında karıştırıp inceltin
Etler; Küçük kesilmiş sucuk,sosis veya pişmiş kemiği ve derisi alınmış tavuk parçaları
Pembe sos; Bir gün limon veya sirkede beklemiş ince kesilmiş kırmızı lahananın suyunu mayonezle az miktarda karıştırıp pembe yapın
Sarımsaklı yoğurt
BUNLARI arzunuza göre kullanabilirsiniz

Not; Aliminyum folyoya sarılmış ve suda pişmiş patatesin iki faydası vardır Patates suyunu kaybetip kurumaz Buzdolabında uzun zaman folyoya sarılı olarak bekletilir Kumpir yapmak istenirse kaynatılmış suya konur, beş dakka bekletilir Folyonun içinde patates aynı lezzetde içi ısınmış ve püre halindedir (Eğer kullanmıyacaksanız; Patatesleri dolaba soğutup koyun Aliminyum folyoyuda çıkartmayın)




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.