![]() |
Makedon Yemekleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makedon YemekleriMakedon Yemekleri NOHUTLU BALIK (TİRİDİ) MALZEMESİ 2 adet orta boy soğan 7-8 diş sarmısak 1 çay bardağı sızma zeytinyağı 10 adet siyah zeytin 10 adet çeri domates (kiraz domates) 1 su bardağı haşlanmış nohut 2-3 dal defne yaprağı (5-6 dilim kalın kesilmiş köy ekmeği ![]() 1 demet ince kıyılmış taze nane veya taze fesleğen 2 adet fileto çıkarılmış balık (dil balığı, levrek ya da buğulanmaya uygun herhangi bir balık kullanabilirsiniz ![]() ![]() 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı tuz Üzerini süslemek için: Yarım demet ince kıyılmış maydanoz TARİF Pilav tenceresi gibi, geniş ve yayvan bir tencereyi alalım ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi de fileto olarak hazırlattığımız, yarım el büyüklüğündeki balıklarımızı iyice yıkayıp, süzgece koyalım ![]() ![]() Geniş tenceremizin içine zeytinyağı aktarıp, soğan ve sarmısakları da ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar 2-3 dakika kavuralım, siyah zeytinleri ilave edip, hemen üzerine bekleyen balıklarımızı dizelim ![]() ![]() ![]() Defne yapraklarını da dizelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer arzu ederseniz herkesin tabağının altına birer ekmek dilimi yerleştirip, üzerine de 5-6 yemek kaşığı kadar balıklı yemekten ekleyip, böylece servise sunabilirsiniz ![]() ARNAVUT KAŞASI (ÇERVİŞ) - 1 Adet tavuk Sosu için - 1 Su bardağı un - 4 Yemek kaşığı sıvı yağ - 3 Su bardağı tavuk suyu - 1 Yemek kaşığı toz kırmızı biber - 1 Baş sarımsak - 125 Gram margarin Önce tavuk kaynatılıp suyu alınacak ![]() ![]() ![]() ![]() Bir baş sarımsak tuzla iyice dövülecek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsteğe göre yanına patetez kızartılabilir ![]() ![]() PATLICANLI ARNAVUT SALATASI ![]() malzemeler tuz, kırmızı biber 3 diş sarımsak 500 gr yoğurt 1 kg patlıcan yapılışı patlıcanları fırında veya mangal ateşinde çevirerek közleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PETLA: Un 1 Su Bardağı Su Yoğurt Kilogram 4-5 Diş Sarımsak 4-5 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 1-2 Tatlı Kaşığı Tuz Önce sarımsaklar bir kap içinde dövülür, daha sonra yoğurt içine ilave ederek sarımsaklı yoğurt elde edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|