Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye SoslarıBarbekü Ve Izgara Terbiye Sosları ![]() Sosis İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 yemek kaşığı portakal marmeladı (veya kayısı marmeladı, hiçbiri yoksa 1 yemek kaşığı bal) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı çok ince kıyılmış biberiye (veya 1 tatlı kaşığı nane veya 1 tatlı kaşığı kekik) Tarif Yukarıda yazılı tüm malzemeler derin bir karıştırma kabının içine koyulup, çatalla çırpılır Sosislerin iki başına, bir bıçağın ucuyla artı işaret yapın ki uçları gül gibi açılsın Sosisleri kabın içine aktararak, her taraflarının sosla iyice kaplanmasını sağlayın Pişirmeden 15-20 dakika önce sosa yatırmanız kafi olacaktır İster yağsız tavada, ister fırın ızgarada, isterseniz barbeküde kömür ateşinde, çevirerek 4-5 dakika kadar kızartın Servise sunun ![]() |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Hindi Eti İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet orta boy limonun suyu ve 1 limon kabuğunun rendesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 adet sarmısak (dövülmüş) Yarım yemek kaşığı kekik Yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kimyon Tarif Yukarıdaki tüm malzemeler derin ve yayvan bir karıştırma kabına boşaltılıp, karıştırılır Hindi etleri içine koyularak, her taraflarının bu sosla iyice kaplanması sağlanır Pişirmeden 25-30 dakika önce bu sosa yatırmanız yeterli olacaktır İster yağda, ister yağsız tavada, fırın ızgarada veya barbeküde, her bir yüzünü 7şer dakika pişirerek servise sunabilirsiniz Pişen hindi eti pembe rengini kaybedip, kahverengi sarı rengi dönüşecektir ![]() |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Sebze Izgara İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 2 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen (yoksa 1 yemek kaşığı toz fesleğen) 4 tatlı kaşığı toz şeker Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup karıştıralım Izgara yapacağımız sebzeleri yukarıdaki sosun içine atalım ve çıkaralım Orta ısıdaki ızgaranın üzerine koyup, sık sık fırça ile yine sostan sürerek, sebzeleri çevirelim Kızarıp, iyice yumuşayan sebzeleri servis tabağına alalım Üzerine, kalan sos malzemesini gezdirelim veya servise sunalım ![]() |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif I Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş) 3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal) 3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası) 3 yemek kaşığı soya sosu 1 adet limonun suyu 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Eğer arzu ederseniz; 1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır Tarif 6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sun |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos- Tarif II Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı bal 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun
|
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos-Tarif III Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı krema (hazır satılan çiğ süt kreması) 3 yemek kaşığı nar ekşisi Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#7 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos-Tarif IV Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağ 3 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#8 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Bonfile, Antrekot, Şaşlık İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet orta boy soğan (rendelenmiş) 1 yemek kaşığı hardal 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal Tuz, karabiber (elinizin ucuyla serpiştirin) Eğer evde varsa; 2 yemek kaşığı worcehtershire sosu ya da barbekü sosu da katabilirsiniz Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına yukarıdaki tüm sos malzemelerini aktarıp, çatalla çırpın ve etlerinizi içine koyup, mümkünse bir gece önceden buzdolabında bekletin Orta ısıdaki ızgara ya da barbeküye koyunca 7 dakika bir yüzünü, 7 dakika öbür yüzünü kızartıp, servise sunun Kalın gövdeli etleri pişirirken, ızgara süresi 15-17-20 dakikayı bulabilir ![]() |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#9 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() Biftek İçin Özel Bir Terbiye Sosu Malzemesi 3 yemek kaşığı ketçap 3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı mayonez 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın Biftekleri bu sosun içine bırakıp, her tarafına bulaşmasını sağlayın Bir gece buzdolabında bekletip; yağladığınız ızgara veya barbeküde 15-17-20 dakika kadar, çevirerek kızar |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#10 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları![]() T-Bone Steak İçin Terbiye Sosu Malzemesi 2 adet T-Bone steak 2 adet robotta çekilmiş kuru kayısı 2 yemek kaşığı ketçap 1 çay kaşığı tuz Tarif Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini koyup, çatalla iyice çırpın Bu sosa buladığınız etlerinizi en az yarım saat bekletin Izgara etme süreniz ise 15-20 dakikayı buluyor![]() |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#11 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Soslarıahanda piknik için idael olduğu nasılda belli bir tarif:) çicekli böcekli :) ezberim ailesi olarakta bizde yapalım piknik Barbekü Ve Izgara yaparız:) |
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye Sosları |
|
|
#12 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Barbekü Ve İzgara Terbiye SoslarıvaLLa yapaLım KraLiçem ![]()
|
|
|
|