|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
hazırlanması, olmalı, tatlıların, şurubunun |
![]() |
Tatlıların Şurubunun Hazırlanması Nasıl Olmalı ? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlıların Şurubunun Hazırlanması Nasıl Olmalı ?Tatlıların Şurubunun Hazırlanması Nasıl Olmalı ? Tatlıların hazırlanmasında dikkat edilecek noktalar hazırlanma metotlarına göre değişir ![]() ![]() a) Şekerin üzerini iki parmak geçecek kadar su koyunuz ![]() ![]() b) Şurubun kıvamı gelmek üzereyken içersine mutlaka limon suyunu sıkınız ![]() ![]() c) Şurup hazırlarken yalnız şeker eriyinceye kadar karıştırınız ![]() ![]() d) Şurubun kıvamı yapılacak tatlıların özelliğine göre değişir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() e) Şekeri karıştırırken daima madeni kaşık kullanınız ![]() f) Şurup soğuksa şuruba atılacak tatlının sıcak, şurup sıcaksa şuruba atılacak tatlının soğuk olması gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() g) Şurup sulu olursa tatlıları yumuşatır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|