Lorlu Pazı Dolması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lorlu Pazı Dolması TarifiLorlu Pazı Dolması Yapılışı Mazemeleri Malzemeler; 2 demet pazi 1 adet sogan 1su bardagi pirinc 1,5 su bardagi su 2 su bardagi tatli lor 1 cay bardagi zeytinyagi 5-6 dol maydonoz ve dere otu 1 cay kasigi nane 1 cay kasigi karabiber tuz Yapılışı: Pazi yapraklarini bol suda iyice yikayin Yapraklari kaynar suya daldirip cikarin Sogani soyup ince ince kiyin Zeytinyagi ile birlikte kavurun![]() ![]() İcine 1,5 su bardagi su ve tuz koyup kaynatin Daha sonra yikanmis pirincleri ilave edip demlenmeye birakin Pilav soguduktan sonra lor ve kiyilmis dere otu maydonoz,karabiber tuz nane koyup karistirin Pazi yapraklarinin ortalarindaki kalin damari alin ve dolma icinden bolca koyup sarin Firin kabina duzgun bir sekilde doseyin Uzerine 1cay bardagi su ve 2-3 kasik zeytinyagi gezdirip uzerini alimunyum folya ile kapatin![]() Kizgin firinda 15 20 dakika 200 C° pisirin Firindan cikartip servis edin Soguk meze olarakta tuketebilirsiniz![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|