![]() |
İskandinav Elma Tartöletleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskandinav Elma Tartöletleri TarifiİSKANDİNAV ELMA TARTÖLETLERİ Tarifi Hamur: 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 120 gr (1/2 su bardağı) şeker 1 yumurta 180 gr (1+1/2 su bardağı) kendi kendine kabaran un Harcı: 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 2 iri elma (soyulup, çekirdekleri çıkarılıp doğranmış) 60 gr (1/4 su bardağı) şeker 4 çorba kaşığı kayısı reçeli 1/4 su bardağı badem (kıyılmış) 1 çorba kaşığı pudra şekeri Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180°C) ısıtınız ![]() ![]() Orta boy bir kasede tereyağıyla şekeri tahta bir kaşık yada elektrikli çırpıcıyla pürtüksüz krema kıvamına gelene kadar çırpınız ![]() ![]() ![]() ![]() Harcı için, tereyağı küçük bir tencerede hafif ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() Hamurun 1/3'ünü ayırarak bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tartöletleri 35-40 dakika, üstleri hafifçe kahverengileşene kadar fırının orta katında pişiriniz ![]() ![]() Not: Bu küçük tartöletler İskandinav mutfağındandır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|