![]() |
Kuşkonmazlı Kanepeler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuşkonmazlı KanepelerKuşkonmazlı Kanepeler 12 kuşkonmaz (baş tarafları) 3-4 ince çavdar ekmeği dilimi 1-2 çuşka biberi ya da kırmızı dolmalık biber (kabukları soyulup, sap ve çekirdekli bölümleri çıkarılmış) 20 g margarin 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber 1/2 su bardağı eritilmiş sebze jölesi Bir tencereye 1 litre (yaklaşık 4 su bardağı) su koyup, tencereyi ateşe oturtarak kaynamaya bırakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çavdar ekmeği dilimlerinin kabuklarını çıkarıp, dilimleri 6 x 3 cm boyutlarında 12 dikdörtgen biçiminde kesin ![]() Kuşkonmaz başlarını da çavdar ekmeğinin boyunda kesip, her başı uzunlamasına ortadan ikiye ayırın (sap bölümlerini salata için kullanın) ![]() ![]() Küçük bir kâseye margarini, sarımsağı, maydanozu, tuzu ve karabiberi koyup, pürüzsüz krema kıvamı alıncaya kadar çırptıktan sonra, çavdar ekmeği dilimleri üstüne sürün ![]() Her ekmek parçası üstüne, iki yarım kuşkonmaz başı yerleştirip, üstlerine çaprazlamasına bir biber şeridi koyun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|