![]() |
Et Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Pişirmenin Püf NoktalarıEt Pişirmenin Püf Noktaları Et pişirmek her ne kadar kolay bir işlem olarak görünse de aslında pişirilmesi en zor çeşitlerden biridir ![]() ![]() Eti yavaş yavaş pişirmek en sağlıklı yöntemdir ![]() ![]() ![]() Et pişirmede benmari yöntemi eilmektedir ![]() ![]() Yemek tenceresi içinde su bulunan başka bir tencerenin içine konularak uygulanan bu yöntemde, içinde su bulunan tenceredeki su seviyesi yemek tenceresinin en az yarısına kadar gelmelidir ![]() Fırında tavuk pişirirken ise içinin pişmesi, dışının yanmaması için; göğsü altta, sırtı üstte olmalıdır ve tepsi 160 °C'lik önceden ısıtılmış fırına sürülmelidir ![]() Fırında pişirdiğiniz tavuğu hemen yemeyi düşünmüyorsanız kuruyacaktır ![]() ![]() ![]() Et, tavuğa göre daha uzun sürede pişer ![]() ![]() Yemek yaparken et suyu kullanmayı seviyorsanız, et sularını günlük tüketin ![]() ![]() Izgara etlerini servis yaparken üzerlerine bir parça Bizim Margarin veya İçim Tereyağı koyun ![]() Küçük sebze, balık ve et parçaları sote ederken kabının kapağını kapatmayın ![]() ![]() Et kavururken tencerenin etrafında biriken yapışkan yağlara dikkat! Çoğu kimse bunları atar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Et Pişirmenin Püf Noktaları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Pişirmenin Püf NoktalarıEt Pişirmenin Püf Noktaları a — Etin lezzetini ve besin değerini kaybetmemesi için çok yıkamamak gerekir ![]() b — Tuz, biber gibi maddeler önceden serpilmemelidir ![]() ![]() c — Tava ızgarasında ise her iki tarafa, servis yapılırken tuz serpllmeiidir ![]() d — Etler on dakika kadar kaynadıktan sonra üstüne çıkan köpükler alınmalıdır ![]() e — Büyükbaş hayvanların pirzolalarına birgün evvelden zeytinyağı ile şarap sürülürse çabuk pişer, lezzetli ve yumuşak olur ![]() f — Pirzola ve şiş kebapları daima ağır ateşte pişirilmelidir ![]() ![]() g — Rosto yapılırken, tuz ve biber, tencereye et konulmadan önce atılmalıdır ![]() ![]() ![]() h — Etlere ilâve edilecek soğanları gayet az kavurmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|