![]() |
Mantarlı Ve Tavuk Ciğerli Omlet Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı Ve Tavuk Ciğerli Omlet TarifiMantarlı ve Tavuk Ciğerli Omlet Tarifi 4 yumurta (hafifçe çırpılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 küçük arpacık soğanı (ince kıyılmış) 125 gr mantar (silinip temizlenmiş ve doğranmış) 1/2 su bardağı tavuk suyu 2 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı krema Küçük bir tencereye 4 çorba kaşığı yağı koyup, orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Tavuk ciğerlerini katıp, arasıra karıştırarak 4-5 dakika, her yanları pembeleşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Tencereye tavuk suyunu ve maydanozu koyup, ateşin altını açarak 5-6 dakika, sos yarısını çekene kadar kaynattıktan sonra, kremayı ekleyiniz ![]() Ateşin altını kısıp, tabaktaki ciğer karışımını katarak karıştırınız ![]() ![]() Kalan 2 tatlı kaşığı yağı bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtayı akıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|