Rende Ayva Reçeli Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rende Ayva Reçeli TarifiRende Ayva Reçeli Malzemesi: 4 adet ayva, 1 5 kg toz şeker, 5 bardak su, 2 çorba kaşığı limon suyu Ayvaların kabuklarını soyup kalın rendeden geçirin Bir tencerede kaynamakta olan suya atıp 5 dakika kadar pişirin Sonra toz şekeri ilave edip eritin Şurubu kaynamaya bırakın Orta kuvvetteki ateş üzerinde şurup koyulaşınca, iki çorba kaşığı limon suyunu ilave edin Bir taşım daha kaynatın tencerenin üzerinde köpük birikmişse, delikli kepçe ile temizleyin Sonra reçel tenceresini ateşten alarak, soğumaya bırakın İyice soğuduktan sonra kavanozlara doldurun (Reçelin kırmızı olmasını istiyorsanız, ayvanın çekirdeklerini de tencereye atabilirsiniz )
|
|
Rende Ayva Reçeli Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rende Ayva Reçeli TarifiRendelenmiş Ayva Reçeli Tarifi 1,5 kg ayva 6,5 bardak toz şeker 5 bardak su 2 çorba kaşığı limon Ayvalarn kabukları soyulup iki parçaya doğrandıktan sonra çekirdek kısımları çıkarılır Kalın bir rendeden geçirilir Bir tencereye su konularak kaynatılır ve rendelenmiş ayvalar tencereye atılarak 5 -6 dakika haşlanır Sonra bu tencereye toz şeker katılır ve bir kaşıkla karıştırılarak şeker eritilir Reçel şurubu koyulaşıncaya kadar kaynatılır Şurup kıvama gelince limon suyu ilâve edilir ve bir taşım daha kaynatılır Sonra tencere ateşten indirilerek reçel soğumaya bırakılır Soğuyunca kavanozlara doldurulur ağızları kapatılır
|
|
Rende Ayva Reçeli Tarifi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rende Ayva Reçeli Tarifi1,5 kg ayva 6 su bardağı şeker yarım limon Ayvaların kabuklarını soyunuz Çekirdeklerini çıkarınız, rendeleyiniz Bir gün böyle bırakınız Sonra sıkarak çıkardığınız suyu bir kaba koyunuz Şurubu, bu suyu da hesap ederek hazırlayınız Kaynayan şuruba sıktığınız rendelenmiş ayvaları atınız Limon sıkınız 10 dakika böylece kaynattıktan sonra hafif ateşe alınız 45 dakika pişiriniz Tekrar harlı ateşe koyunuz Bir taşım kaynatıp indiriniz
|
|
|
|