Kalkan Balığı Mönier Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kalkan Balığı Mönier TarifiKalkan Balığı Mönier Tarifi 8 dilim kalkan (125'er gramlık) 1/2 su bardağı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 1 çorba kaşığı Teremyağ 2 çorba kaşığı un 1) Kalkanları yıkayıp kurulayınız Alt ve üstlerini tuzlayıp bastırmadan una bulayınız![]() 2) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve kalkanları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartınız ![]() 3) Balıkları servis yapacağınız tabağı çıkarıp kenara ayırınız ![]() 4) Tavadaki kızartma yağını dökünüz Aynı tavaya 1 çorba kaşığı Teremyağ koyup, hafif kızartınız ve 1 limon suyunu ilâve ederek balıkların üzerine dökünüz ve her balığın üzerine kabuğu tırtıllanıp lira gibi kesilip kıyılmış maydanoza bulanmış birer limon koyup hemen servis yapınız
|
|
|
|