![]() |
Kalkan Balığı Mönier Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kalkan Balığı Mönier TarifiKalkan Balığı Mönier Tarifi 8 dilim kalkan (125'er gramlık) 1/2 su bardağı rafine yağı 1/2 tatlı kaşığı tuz 1 adet limon, 4'e yarılmış 1 çorba kaşığı Teremyağ 2 çorba kaşığı un 1) Kalkanları yıkayıp kurulayınız ![]() ![]() 2) Sonra bir tavaya yağı koyup kızdırınız ve kalkanları ilâve edip 4'er dakika alt ve üstünü altın sarısı kızartınız ![]() 3) Balıkları servis yapacağınız tabağı çıkarıp kenara ayırınız ![]() 4) Tavadaki kızartma yağını dökünüz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|