Tavuk Suyu Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Suyu TarifiTavuk Suyu Tarifi 2 adet havuç (kazınıp, doğranmış) 200 gr doğranmış kereviz 1 demet maydanoz sapları 2 adet soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış) 1 demet maydanoz sapları 2 dal taze kekik 2 Kg tavuk 6 adet karabiber 2 adet defne yaprağı Tavuğu ya da tavuk parçalarını kalın tabanlı bir tencereye koyun Üzerlerini birkaç parmak aşacak kadar soğuk su ilave edin Harlı ateşte bir taşım kaynatın, ateşi kısın Tencerenin üzerinde oluşan kefi alıp, atın Havuç, kereviz, karanfil saplanmış soğan, kekik, defne, maydanoz ve tane karabiberleri ilave edin Tavuğun üzerine iki parmak aşacak kadar soğuk su ilave edip, harlı ateşte bir taşım kaynatın Ateşi iyice kısıp, yaklaşık 2 saat kaynamaya bırakın Bu arada zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın Bu sürenin sonunda tenceredeki tavuk suyunu ince tel süzgeçten temiz bir kaba süzün Soğuyunca üzerini örtüp buzdolabına kaldırın 3-4 gün içinde istediğiniz zaman kullanabilirsiniz
|
|
Tavuk Suyu Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Suyu Tarifi1,5 kg lık bir tavuk 3 çorba kaşığı zeytinyağı 200 gr kuşbaşı sığır eti 2 adet havuç 1 adet pırasa 2 litre su tuz 1 yumurta akı Tavuğu bol suda yıkayın Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve bütün tavuğu bu yağda 10 dakika çevirerek kızartın Havucu ve pırasayı halka halka kesin Suyu büyük bir tencerede kaynatın Tuzlayın Tavuğu, eti ve sebzeleri suya atın ve bir saat pişirin Tavuğu sudan çıkarın Tavuğu istediğiniz bir yemekte kullanın Yumurta akını 3 çorba kaşığı soğuk su ile çırpın Et suyuna karıştırın Et suyunu biraz soğutun Tülbentten geçirerek süzün Sonra tekrar ısıtıp servis yapın Not: Tavuk suyunu çeşitli iç malzeme ile birlikte pişirdikten sonra bir yumurta sarısı ile terbiye yaparak, daha da lezzetlendirebilirsiniz Yumurta sarısı ile biraz limon suyunu karıştırın ve ılık çorbaya karıştırarak katın Sonra çorbayı ısıtabilirsiniz
|
|
|
|