|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| besinlerin, hazırlama, koşulları, olmalıdır, pişirme, saklama |
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Besinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl OlmalıdırBesinlerin Saklama, Hazırlama, Pişirme Koşulları Nasıl Olmalıdır Aldığınız yiyecek ve içecekleri eğer doğru şekilde depolar, hazırlar ve pişirirseniz besin değerini koruyarak sağlıklı beslenmiş olursunuz Ülkemizde ve dünyada ölümlerin birinci nedeni kalp ve damar hastalıklarıdır Kalp ve damar hastalıklarının en önemli nedenlerinden olan beslenme faktörü, yiyeceklerin pişirme yöntemleri ile doğrudan ilintilidir Özellikle kızartılarak ve kavrularak yapılmış yemeklerde oluşan bazı zararlı maddeler kalp damar sağlığı başta olmak üzere sağlığa zarar verebilir![]() Yine vitamin, mineral ve diğer besin öğelerinin hazırlama ve pişirme esnasında kayba uğraması yeterli ve dengeli beslenememe ile sonuçlanır Bunun sonunda da yine önemli sağlık sorunlarıyla karşı karşıya gelebiliriz Tüm yiyecek gruplarını ayrı ayrı irdeleyerek en doğru saklama, hazırlama ve pişirme yöntemlerini irdeleyelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|