![]() |
İstakoz Neden Canlı Olarak Pişirilir? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstakoz Neden Canlı Olarak Pişirilir?Istakoz niçin canlı olarak pişirilir? Istakozlar ve diğer kabuklular, kendilerinde doğal olarak bulunan zararlı bakteriler içerirler ![]() ![]() Bu yüzden de ıstakozu canlı pişirerek gıda zehirlenmesi şansını azaltıyorsunuz ![]() Söylenilene göre ıstakozların gerçek bir beyni yok, bu yüzden de acıyı hissedemiyorlar ![]() ![]() ![]() Aslında kanda salgılanan hormon, kortizol, insanların acı çektikleri hormonla aynı ![]() ![]() ![]() Ancak popüler şehir efsanesinin aksine ıstakozu önce soğuk sonra kaynayan suya koymak hayvanda anestezi etkisi yaratmıyor ve acısını daha da uzatıyor ![]() |
![]() |
![]() |
|