Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kitelraha, mardin, tarifi

Kitelraha Tarifi (Mardin)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kitelraha Tarifi (Mardin)



Kitelraha Tarifi (Mardin)

1 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı dince dövülmüş buğday

250 gr çiğköftelik kıyma

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

İçi için:

Yarım kg orta yağlı kyma

2 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı dövülmüş toz kişniş

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım demet maydanoz

Önce iç hazırlanır; tavaya kıyma konur, kendi yağıyla suyunu bırakıp çekene kadar çevrilir Sonra sıvıyağ ve ince doğranmış soğan katılır Soğan yumuşayana kadar kavrulur Kişniş, tuz, kıyılmış maydanoz ilave edilir, ateşten alınır İç soğurken dışı hazırlanır İnce buğday ve ince bulgur siniye aktarılır Üzerine 1 su bardağı kadar su konur 5 dakika dinlendirilir Sonra ince kıyılmış soğan, kıyma ve tuz eklenir Eller ıslatılarak macun kıvamına galana kadar yoğrulur Sonra harçtan yarım limon kadar parçalar alınır, önce ortasına orta parmak batırılarak oyulur, sonra iki parmakla oyuk çevirerek genişletilir İç konur, düz kapatıldıktan sonra çevirerek yuvarlanır Köfteler kaynamakta olan suya atılır Yüze vurana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.