|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
eti, haşlanıp, kavurma, kurban, tüketilmeli |
![]() |
Kurban Eti, Kavurma Yerine Haşlanıp Tüketilmeli |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurban Eti, Kavurma Yerine Haşlanıp TüketilmeliKurban eti, kavurma yerine haşlanıp tüketilmeli Kurban etinin kızartma veya kavurma yerine haşlama, fırın veya ızgara yöntemiyle pişirilmesinin daha sağlıklı olacağı uyarısı yapıldı ![]() Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Sağlıklı pişirme yöntemlerinin önemli olduğunu vurgulayan Şanlıer, ”Et kızartma, kavurma yöntemleri yerine haşlama, fırın ve ızgara yöntemleri kullanılarak pişirilmelidir ![]() ![]() Şanlıer, kalp-damar hastalığı, mide rahatsızlıkları, diyabet ve yüksek tansiyonu olan kişilerin, eti kavurma şeklinde tüketmekten kaçınması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti: ”Yağlı etlerin kolesterol içeriği yüksek olduğu için etin mümkünse en az yağlı kısımları tercih edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() Şanlıer, Kurban Bayramı’nda gereğinden fazla miktarda et tüketiminin var olan rahatsızlıkların da ilerlemesine yol açabileceği uyarısında bulundu ![]() Soda yerine bol su içilmeli Şanlıer, hazmı kolaylaştırmak için soda yerine bol su içilmesi gerektiğinin altını çizerek, ”Su gereksiniminin karşılanması için günde en az 6-8 bardak su içilmelidir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|