Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etinden, hazırlayabileceğiniz, kurban, yemekler

Kurban Etinden Hazırlayabileceğiniz Yemekler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kurban Etinden Hazırlayabileceğiniz Yemekler



Kurban etinden hazırlayabileceğiniz yemekler

"Kurban eti ile ne pişireceğim?” diye düşünenler, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için bir araya getirdik Çok az yağ ile yapılan bu yemekler hafif tatları ile sizleri cezbedecek!

Çoban Kavurma



Malzemeler
400 gr kuzu eti (küçük doğranmış)
1/2 ActiFry kaşığı zeytinyağı
1 ActiFry kaşığı elma sirkesi
2 adet domates
3 adet çarliston biber
¼ ActiFry kaşığı tuz
1/4 ActiFry kaşığı kuru kekik
1/4 ActiFry kaşığı tatlı kırmızı toz biber
1 diş sarımsak
4 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı
Domatesleri dörde; biberleri ikiye kesip çekirdeklerini temizleyin Her ikisini de küp küp doğrayın Sarımsağı soyup incecik doğrayın
Kuzu etlerini zeytinyağı, sirke, tatlı toz biber ile birlikte karıştırıp 30 dakika marine edin
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra etleri ilave edin ve 10 dakika pişirin
Domates, çarliston biber, kekik ve sarımsakları ekleyip 7 dakika daha pişirmeye devam edin Tuz ile tatlandırdıktan sonra 3 dakika daha pişirin Çoban kavurmayı lavaş ekmeklerinin içine paylaştırıp servis yapın

Tas kebabı



Malzemeler
500 gr dana bonfile (kuşbaşı doğranmış)
½ ActiFry kaşığı limon suyu
1/4 ActiFry kaşığı toz kırmızı biber
1 diş sarımsak
6 adet arpacık soğanı
2 adet havuç (orta boy)
1 ActiFry kaşığı zeytinyağı
200 gr domates suyu
1 ActiFry kaşığı salça
½ ActiFry kaşığı tuz
Hazırlanışı
Dana bonfileleri limon suyu ve toz biberle karıştırıp 30 dakika marine edin Havuçları 1/2 cm kalınlığında doğrayın Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun
Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra arpacık soğanlarını ve havuç dilimlerini ilave edip 10 dakika pişirin Marine ettiğiniz bonfileleri pişirme haznesine ekleyin ve 10 dakika daha pişirin
Salçayı domates suyu ile karıştırın Tuz ve sarımsak ile tatlandırıp ActiFry’ın pişirme haznesine ilave edin 10 dakika daha pişirip servis tabaklarına alın Kıyılmış maydanoz ilavesi ile servis yapabilirsiniz

Soslu dana antrikot



Malzemeler
400 gr dana antrikot (ince şeritler halinde dilimlenmiş)
2 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
100 gr kestane mantarı (ince dilimlenmiş)
4-5 adet kornişon turşusu (ince dilimlenmiş)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
20 gr tereyağı
1 bardak et suyu
1/2 su bardağı krema
5 gr nişasta
10 ml su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tereyağı ve zeytinyağını ActiCook'a koyun Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun Etleri ve mantarları ekleyip 6-7 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin Et suyunu katıp ActiCook'un kapağını kapatın 1 programı seçin ve 10 dakikaya ayarlayın
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın
Etleri kevgirle çıkartıp bir tabağa aktarın Isıyı arttırın ve sosu kaynatın Sosu 10 ml suyla sulandırdığınız nişasta ile bağlayıp kıvam almasını sağlayın Turşuyu ilave edin Tuz, karabiber ve kremayı ilave edip karıştırın; sosu etlerin üzerine döküp servis yapın

Buharda et haşlama



Malzemeler
800 gr kuşbaşı dana eti,
2 adet incik kemiği,
2 adet pırasa,
4 adet havuç,
2 adet turp,
1 adet kereviz sapı,
500 gr patates,
1 adet soğan,
6 adet karanfil tanesi,
2 adet defne yaprağı,
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
NutriCook tenceresine etleri koyun ve üstünü örtecek kadar su ilave edin Kapağını kapatmadan 30 dakika pişirin Kevgir yardımıyla, üzerinde biriken köpüğü sürekli temizleyin Bu arada patatesleri temizleyip soyun Havucu kazıyıp ince çubuklar halinde doğrayın Kereviz sapı ve pırasayı verev parçalar halinde kesin Soğanı soyup bütün olarak bırakın ve üstüne karanfil tanelerini saplayın Turbu dilimleyin Eti tencereden alın ve soğuk suyun altında soğumasını sağlayın
NutriCook buhar sepetine patates hariç tüm sebzeleri, defne yapraklarını ve etleri yerleştirin Tuz, biber ile tatlandırın NutriCook tenceresine 750 ml su koyup incik kemiklerini ilave edin Buhar sepetini tencereye yerleştirin NutriCook’un kapağını kapatın Bu arada patatesleri tuzlu kaynar suda 20-25 dakika haşlanmaya bırakın
Akıllı kontrol saatini 50 dakikaya ayarlayın 3 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra, NutriCook’un kapağını açın Soğanı tencereden çıkartın Etleri, incik kemikleri, sebzeler ve haşlanmış patates ile servis tabaklarına alın Bu geleneksel tarifi NutriCook sayesinde hem daha kısa sürede hem de lezzetinden ve etin yumuşaklığından hiç taviz vermeden pişirebilirsiniz

Mantarlı bonfile



Malzemeler
400 gr dana bonfile
150 gr mantar
1 ActiFry kaşığı taze soğan
(halka doğranmış)
1 ActiFry kaşığı hardal
1/2 ActiFry kaşığı nar ekşisi
1/2 ActiFry kaşığı tuz
1 ActiFry kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı

Bonfileleri büyük parçalar halinde doğrayın Mantarları 1/2 cm kalınlığında boylamasına dilimlere kesin
Bir karıştırma kabında hardal, nar ekşisi, taze soğan ve tuzu karıştırın Pişirme haznesine sıvı yağı koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra etleri ilave edip 10 dakika pişirin Mantarları ekleyip 5 dakika; hazırladığınız sosu katıp 2 dakika daha pişirmeye devam edin Yanında buharda haşlanmış Brüksel lahanası ile servis yapın
Etleri çok pişmiş servis yapmak istiyorsanız, pişirme süresini uzatabilirsiniz

Dana rosto



Malzemeler
2 eko-doz su (500 ml)
500 gr dana bonfile
3 adet patates (kabaca doğranmış)
2 adet orta boy havuç
(kabaca doğranmış)
1 adet kök kereviz (kabaca doğranmış)
1/2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet defne yaprağı
Tuz, karabiber
Sos için

25 gr un
25 gr Tereyağı
Hazırlanışı
Tuz, karabiber hariç tüm malzemeyi ActiCook'a koyun Patatesleri sepete koyun Sepeti haznenin içine yerleştirin ActiCook'un kapağını kapatın 2 programı seçin ve 25 dakikaya ayarlayın
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün Pişirme işleminin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın Rostoya tuz, karabiber serpiştirin ve bir tabağa alın Sos için tereyağı, un ve salçayı ayrı bir tavada kavurun Daha sonra, ActiCook'ta kalan havuç ve kerevezi blender'dan geçirip tavadaki sos ile karıştırın Patatesleri sepetten alıp krema, tuz ve karabiber ile tatlandırın; ardından blender'dan geçirin Eti dilimleyin Sosu üzerine dökün Yanında patates püresi ile servis yapın

Hünkar Beğendi



Malzemeler
Beğendi için

3 adet patlıcan (soyulmuş ve küp doğranmış, 30 dakika limonlu suda bekletilmiş)
2 su bardağı süt
100 gr dil peyniri
30 gr tereyağı
30 gr un
Etler için

300 gr kuzu kuşbaşı
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1/2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates (rendelenmiş)
1 et suyu
Kavrulmuş dolmalık fıstık
2 dal taze dağ kekiği
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Beğendi için önce beşamel sosu hazırlayın: Tereyağı ve unu bir tavada 5 dakika kavurun Sütü ilave edin ve karıştırın Bir kenarda bekletin
Zeytinyağını ActiCook'a koyun Soğan ve sarımsağı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin Etleri ilave edin ve sotelemeye devam edin 5-6 dakika sonra domatesleri ekleyin ve karıştırarak pişirin (Domatesin suyunu iyice çekmiş olduğundan emin olun) Salça, dolmalık fıstık ve et suyunu ilave edin ActiCook'a buhar sepetini yerleştirip patlıcanları sepete dizin ActiCook'un kapağını kapatın 2 programı seçin ve 12 dakikaya ayarlayın
Akıllı kontrol saatinin sinyali pişirmenin başladığını belirtir, bu sinyalle birlikte ısı kaynağını yaklaşık üçte birine kadar düşürün
Pişirmenin sonunda pozisyonunu seçin ve buhar çıkışı tamamlanınca ActiCook'un kapağını açın Beğendi için hazırlamış olduğunuz beşamel sosa patlıcanları ve dil peynirini ezerek ilave edin Hem etleri hem de beğendiyi tuz, karabiber ile tatlandırın Servis tabaklarına beğendiyi yerleştirin, üzerine soslu kuzu etini dökün Taze kekik yaprakları ile süsleyip servis yapın

Arnavut Ciğeri



Malzemeler
500 gr dana ciğeri
4 ActiFry kaşığı un
1/4 ActiFry kaşığı kırmızı toz biber
1 ActiFry kaşığı zeytinyağı
1 ActiFry kaşığı kıyılmış maydanoz
1/2 ActiFry kaşığı tuz
Hazırlanışı
Un, toz biber ve tuzu bir kasede karıştırıp, ciğerleri bu karışıma bulayın Fazla unu silkeleyin
Pişirme haznesine zeytinyağını koyup ActiFry’ı çalıştırın 2 dakika sonra ciğerleri ilave edip 15 dakika pişirin
Arnavut ciğerini servis tabaklarına alın, üzerine kıyılmış maydanoz serpip servis yapın İsteğe bağlı olarak ince dilimlenmiş kırmızı soğan ile de servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.