![]() |
Akdeniz Mutfağının Gizemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Mutfağının GizemiAkdeniz mutfağının gizemi Daily Telegraph'ın haberine göre, bilim adamları zeytinyağının kullanıldığı yemeklerle beslenmenin, vücutta iltihap oluşumuna yol açan genlerin bastırılmasını sağladığını ve böylece kalp hastalıkları gibi sorunları azalttığını saptadı ![]() BMC Genomics dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, iltihaba yol açan genleri bastırmada, zeytinyağında bulunan karbolik asit (fenol) rol oynuyor ![]() Akdeniz mutfağı başta zeytinyağı olmak üzere balık, sebze ve meyveden oluşuyor ![]() ![]() Araştırmanın başkanı İspanya'daki Cordoba Üniversitesinden Francisco Perez-Jimenez, "Bu bulgular, iltihapla beslenme biçimi arasındaki ilişkiyi güçlendiriyor ve sağlık üzerindeki en temel etkinin, sızma zeytinyağı kullanımından geldiği yolunda delil sağlıyor" dedi ![]() Perez-Jimenez, bu beslenme biçiminin bağışıklık sistemi hücrelerinin faaliyetlerini daha az zararlı bir duruma getirebileceğini söyledi ![]() İltihap, damar sertliği ve tıkanıklığı gibi durumları tetikleyebiliyor ![]() ![]() Akdeniz diyeti kalp hastalıklarından korumanın yanı sıra 2 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|