Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içi, kayseri, sucuk

Sucuk İçi (Kayseri)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sucuk İçi (Kayseri)



SUCUK İÇİ (KAYSERİ)

MALZEME:
Karabiber
1/2 çay kaşığı
Kıyma
500 gr
Acı kırmızıbiber
1/2 çay kaşığı
Sarmısak
4 diş
Çemen
1/2 çay kaşığı
Zeytinyağı
1 çorba kaşığı
Yenibahar
1/2 çay kaşığı
Ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı
Tarçın
1/2 çay kaşığı
Tuz

Kimyon
1/2 çay kaşığı

YAPILIŞI:
Bir kapta tuz, karabiber, kırmızıbiber, çemen, yenibahar, tarçın ve kimyonu karıştırarak, yedi bahar adı verilen baharat karışımını hazırlayın Sarmısağı dövün Kıymayı bir kaba koyup yedi bahar, sarmısak ve zeytinyağı ile yoğurarak köfte harcı hazırlayın İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak avucunuzun içinde hafifçe bastırıp köfteler yapın, ister yayvan, büyük, bütün bir köfte hazırlayın Yağı tavada kızdırın Köfteleri tavaya yerleştirip, her iki yanını kahverengileşinceye kadar kızartın Süzdürerek yağdan alıp üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.