Sucuk İçi (Kayseri) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sucuk İçi (Kayseri)SUCUK İÇİ (KAYSERİ) MALZEME: Karabiber 1/2 çay kaşığı Kıyma 500 gr ![]() Acı kırmızıbiber 1/2 çay kaşığı Sarmısak 4 diş Çemen 1/2 çay kaşığı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı Yenibahar 1/2 çay kaşığı Ayçiçek yağı 2 çorba kaşığı Tarçın 1/2 çay kaşığı Tuz Kimyon 1/2 çay kaşığı YAPILIŞI: Bir kapta tuz, karabiber, kırmızıbiber, çemen, yenibahar, tarçın ve kimyonu karıştırarak, yedi bahar adı verilen baharat karışımını hazırlayın Sarmısağı dövün Kıymayı bir kaba koyup yedi bahar, sarmısak ve zeytinyağı ile yoğurarak köfte harcı hazırlayın İster ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayarak avucunuzun içinde hafifçe bastırıp köfteler yapın, ister yayvan, büyük, bütün bir köfte hazırlayın Yağı tavada kızdırın Köfteleri tavaya yerleştirip, her iki yanını kahverengileşinceye kadar kızartın Süzdürerek yağdan alıp üzerine kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkarın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|