Mantarlı Ve Körili Tavuk Biftek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ve Körili Tavuk Biftek Tarifi(5 kişilik) Malzeme Listesi
Tavuk biftekleri köri, tuz ve karabiber ile eşit miktarda baharatlayın Genişçe bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, tavuk biftekleri arkalı önlü kızartın (pembeleşecek) Kızarmış tavukları ayrı bir kaba alın Mantarları halka halka doğrayın, tenceredeki kızgın yağın içine atın 2-3 dakika pişirin suyunu bırakacak 1 tatlı kaşığı un ilave edin karıştırın arkasından 2 çay bardağı sütü koyun, karıştırın Biftekleri mantarların üzerine kapatın Orta hararette, kapağı kapalı olarak pişirin İçine koyduğunuz sütlü karışım yoğunlaşıp, ve az miktarda kalıncaya kadar pişirin (yaklaşık 40 dakika kadar) Biftekleriniz sararacak ve iyice pişecek Genişçe bir servis tabağına biftekleri alın, sos kıvamındaki sütlü karışımı da üzerinden gezdirin İnce doğranmış maydanoz ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun ![]() ![]()
|
|
|
|