Kiremit Kebabı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kiremit Kebabı Tarifi1 kg kuşbaşı et 4 adet domates 3 adet kuru soğan Karabiber Tuz Kekik Hazırlanışı Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır ![]() Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur ![]() Tuz ve karabiber ilave edilir ![]() Bütün malzeme kiremitin içine konulur ![]() Diğer kiremitle üzeri kapatılır ![]() Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir ![]() Kekik serpilerek servis edilir ![]() Not Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim Kitapta da dediği gibi biraz kuru oldu![]() Kiremit bulmak çok zor oldu Artık bu tip kiremitler kullanılmıyormuş Herhalde sırlanmamış saksı da olur Ama kenarından suyunun akıp gitmesi gerektiği için altı delik olmalı![]() Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün Yoksa akan suları temizlemeniz yemeğin keyfini kaçırır
|
|
|
|