![]() |
Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kurkutlu Gümüş Balığı Tavası TarifiKurkutlu Gümüş Balığı Tavası Tarifi 1 kg gümüş balığı 100 gr un (2 kahve fincanı) 125 gr su (1+3/4 kahve fincanı) 220 gr zeytinyağı (1 bardak) tuz (2 tatlı kaşığı) Gümüş balıklarının başları koparılır, galsameleri ve içi temizlenir, yıkanır ve tuzlandıktan sonra bir saat dinlendirilir ![]() Bir saat sonra küçük bir sahana 2 kahve fincanı un konur, 1 tatlı kaşığı tuz da ilâve edilir ve sicim gibi akıtmak suretiyle su katılır ![]() ![]() ![]() Bir tarafta bulunan tavaya zeytinyağı konur, yağ yeterince kızdırılır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|