![]() |
Hamur Kapaklı Koyun Güveci Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamur Kapaklı Koyun Güveci TarifiHamur Kapaklı Koyun Güveci Tarifi Hamuru: 175 gr (1 1/2 su bardağı) un 1 kahve kaşığı tuz 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1-2 çorba kaşığı buzlu su Harcı: 8 koyun pirzolası (her biri 70-90 gr'lık) 1 tatlı kaşığı rafine yağ 2 su bardağı tavuk suyu 2 sap maydanoz (kıyılmış) 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 500 gr havuç (kabukları kazınıp, 2,5 cm uzunluğunda doğranmış) 250 gr sosis 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 250 gr mantar (silinerek temizlenmiş ve dilimlenmiş) 12 siyah zeytin 1 yumurta (hafifçe çırpılmış) Hamur fırçasıyla 22,5 cm'lik bir güveci 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() ![]() 1 çorba kaşığı buzlu su katıp bıçakla una yedirerek, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz ![]() ![]() ![]() Harcı hazırlamak için tavuk suyu, maydanoz, tuz ve biberi büyük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Tencereyi ateşten alıp havuçları süzünüz ![]() ![]() Sosisleri güvecin dibine koyup bir kenara bırakınız ![]() ![]() ![]() Pirzolaları tavaya koyup 8 dakika, etler pembeleşene kadar kızartınız ![]() ![]() Mantarları tavaya atıp 3 dakika kızartınız ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Hamuru buzdolabından alıp unlanmış bir tezgahta, güveçten biraz daha büyükçe açınız ![]() ![]() ![]() ![]() Güveci fırının orta katında 20 dakika pişirip çıkararak, ortasındaki kare biçiminde hamuru yavaşça kaldırınız ![]() ![]() ![]() Güveci fırından çıkarıp sıcak yada soğuk olarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|