Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güveci, hamur, kapaklı, koyun, tarifi

Hamur Kapaklı Koyun Güveci Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamur Kapaklı Koyun Güveci Tarifi



Hamur Kapaklı Koyun Güveci Tarifi

Hamuru:

175 gr (1 1/2 su bardağı) un

1 kahve kaşığı tuz

90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı

1-2 çorba kaşığı buzlu su

Harcı:

8 koyun pirzolası (her biri 70-90 gr'lık)

1 tatlı kaşığı rafine yağ

2 su bardağı tavuk suyu

2 sap maydanoz (kıyılmış)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı karabiber

500 gr havuç (kabukları kazınıp, 2,5 cm uzunluğunda doğranmış)

250 gr sosis

60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı

250 gr mantar (silinerek temizlenmiş ve dilimlenmiş)

12 siyah zeytin

1 yumurta (hafifçe çırpılmış)

Hamur fırçasıyla 22,5 cm'lik bir güveci 1 tatlı kaşığı rafine yağla yağlayıp bir kenara bırakınız Hamuru yapmak için un ve tuzu orta boy bir kaseye eleyiniz Tereyağı, bıçakla ufak ufak kesip ekleyiniz Parmaklarmızla karışımı ekmek içi görünümü alana kadar yoğurunuz

1 çorba kaşığı buzlu su katıp bıçakla una yedirerek, esnek ve pürtüksüz olana kadar yoğurunuz (Gerekirse bir çorba kaşığı daha soğuk su katınız) Hamuru yağlı kağıda sarıp, 20 dakika buzdolabında bekletiniz

Harcı hazırlamak için tavuk suyu, maydanoz, tuz ve biberi büyük bir tencereye koyup orta ateşte kaynatınız Havuçları ekleyip 20-30 dakika, bıçağın ucu sebzelere rahatça batana kadar pişiriniz

Tencereyi ateşten alıp havuçları süzünüz Sebzeli tavuk suyundan 1/2 su bardağını ayırınız

Sosisleri güvecin dibine koyup bir kenara bırakınız Büyük bir tavada 60 gr tereyağı kızdırıp havuçları 4 dakika kızartınız Delikli kepçeyle havuçları çıkarıp güveçteki sosislerin üstüne yayınız

Pirzolaları tavaya koyup 8 dakika, etler pembeleşene kadar kızartınız Delikli kepçeyle etleri çıkarıp güveçteki havuçların üstüne yerleştiriniz

Mantarları tavaya atıp 3 dakika kızartınız Deliklii kepçeyle çıkarıp pirzolalarm üstüne yayınız En üste zeytinleri dizip güveci bir kenara bırakınız

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız

Hamuru buzdolabından alıp unlanmış bir tezgahta, güveçten biraz daha büyükçe açınız Hamuru merdane üstünde kaldırıp güvecin üstüne dikkatlice yerleştiriniz Kenaflarını bastırıp parmaklarınızla büzerek, hamur fırçasıyla, üstüne çırpılmış yumurtayı sürünüz Keskin bir bıçakla hamurun ortasını küçük bir kare biçiminde çiziniz

Güveci fırının orta katında 20 dakika pişirip çıkararak, ortasındaki kare biçiminde hamuru yavaşça kaldırınız Ayırdığmız 1/2 su bardağı sebzeli tavuk suyunu yavaşça içine akıtınız Dört köşe hamuru tekrar kapatıp, güveci fırına sokarak 20 dakika daha pişiriniz

Güveci fırından çıkarıp sıcak yada soğuk olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.