![]() |
Rokalı Kuzu Fileto Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rokalı Kuzu Fileto TarifiRokalı Kuzu Fileto Tarifi 500 gr kuzu but fileto 1 adet iri boy kuru soğan 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı un 2 çorba kaşığı hardal 2 su bardağı sıcak su 1 su bardağı hazır süt kreması (200 ml) ½ demet roka 1 demet dereotu Kuzu but fileto etini kasabınızda parmak kalınlığında şeritler şeklinde kestirin ![]() Soğanı yemeklik çok ince, sarımsakları pirinç tanesi gibi doğrayın ![]() ![]() ![]() Geniş bir çelik tencerede sıvıyağı kızdırın ![]() ![]() ![]() Unu tıpkı tuz gibi serpiştirip, tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Rokaları ve dereotunu katıp, kremayı ilave edip ve karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|