Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ambasadör, levrek, salçalı, tarifi

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi



Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

1000 ilâ 1250 gr arasında 1 adet levrek
6 ilâ 8 bardak su
1 maydanoz kökü
1 küçük havuç
1 diş sarımsak
1 küçük baş soğan
2 çorba kaşığı tuz
1+1/4 bardak ambasaador sos
1 adet yeşil salata
1 adet limon

1) Balığın uzunluğunda bir kaba, 6 ilâ 8 bardak arasında su, küçük kesilmiş 1 havuç, dörde bölünmüş 1 küçük baş soğan, 1 diş sarımsak, 1 maydanoz kökü ve 2 çorba kaşığı tuz koyduktan sonra bu uzun kaba, pulları kazınmış iç ve kulak tabir edilen galsemeleri temizlenmiş ve iyice yıkanmış 1000 ilâ 1250 gram ağırlığındaki 1 adet levrek veya kefal balığını uzun olarak oturtmalı, sonra da, suyu fazla fıkırdatmadan ancak 6 ilâ 8 dakika arasında haşlamalıdır (Su fazla fıkırdarsa, halığın derisi yırtılacağı gibi balığın dağılması ihtimali de mevcuttur)
2) Haşlanınca, balığı dağıtmadan, hattâ derisini yırtmadan, iki delikli kepçe ile gayet itinalı bir surette ve iyice süzülmüş olarak sudan çıkararak bütün olarak uzun bir servis tabağına yerleştirmeli ve soğumaya bırakmalıdır, (balığın uzunluğunda bir kap bulunmadığı takdirde, balığı tam ortasından ikiye keserek haşlamak, sonra da sudanı çıkararak, yanyana bitiştirmek suretile tabağa yerleştirdikten sonra, birbirlerine bitişik kesik kısmın üstüne, sıkma torbasile mayonez sıkmak suretile eki görünmez hale getirmelidir)
3) Balık soğuyunca: etrafını, gayet ince kıyılmış yeşil salata ile çevirmeli, iki baş tarafına da, dilimlenmiş veya süslü halkalara kesilmiş bir limon oturtmak suretile süsledikten sonra, yanında ambassador salçası olduğu halde balığı servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi



Ambasadör Salçalı Levrek Tarifi

1 kg levrek
1 Maydonoz kökü
1 Diş sarımsak
2 Çorba kaşığı tuz
1 Adet yeşil salata
1,5 litre veya 2 litre su
1 Küçük havuç
1 Küçük baş soğan
1 Bardak ambasadör salçası
1 Adet limon

Balığı kırmadan uzunlamasına balık pişirme kabına temizleyip yerleştiriniz
Üzerine 1,5 veya 2 litre su koyunuz
Küçük kare veya ince dilimler halinde doğranmış havuçları 4'e bölünmüş soğanı, 1 diş sarımsak, 1 maydonoz kökü ve tuz ilâve ediniz
Balık tenceresine hepsini beraberce ateş üzerine koyunuz 6-8 dâkika suyu kaynatmadan haşlayınız, (su fazla kaynarsa balığın derisi yırtılır ve beyaz eti dağılır)
Haşlanan balığın tenceresi içinde bulunan kendi süzgeci ile veya iki kepçenin yardımı ile tencereden balık etini servis tabağına çıkarınız ve soğumaya bırakınız
İnce doğranmış yeşil salatayı balık tabağının yanlarına ve aralarına ince kesilmiş limon dilimleri yerleştiriniz
Ayrı bir kapta ambasadör salçasını hazırlayınız Ve sos tabağına yerleştiriniz
Sosun ayrı olarak servis edilmesi önem taşır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.