Deniz Yahnisi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Yahnisi TarifiDeniz Yahnisi Tarifi 1 kg balık 1 arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı sirke tuz, karabiber 3-4 domates 1 tatlı kaşığı (silme) un 1 defne yaprağı 1 diş sarımsak (isterseniz) Tencereye yağı koyup kızdırın Sonra sarımsağı ve rendelenmiş soğanı, ilâve edip hafifçe sararıncaya kadar 2 - 3 dakika kavurun Sonra kılçıklarından ayıklanmış kuşbaşı doğranmış balığı ilâve edin ve bir iki defa çevirip sirkeyi ilâve edin Kapağını, 1 - 2 dakika sonra ununu koyup karıştırın Sonra, kabuklarını soyup ufak ufak doğradığınız domatesi, tuz, biber ve defne yaprağını ilâve edin Tencerenin kapağını kapatın 8-10 dakika kaynattıktan sonra indirin Üzerine maydanoz serpip servis yapın
|
|
|
|