![]() |
Fırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Baharatlı Kuzu Kol TarifiFırında Baharatlı Kuzu Kol Tarifi 1 adet kuzu ön kol (yaklaşık 1-1,5 kg) (dana rosto ya da nuar da kullanabilirsiniz) 1 kahve fincanı soya sosu (veya 4-5 yemek kaşığı üzüm sirkesi) 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası 1 kahve fincanı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı kuru kekik 2 çay kaşığı kuru fesleğen 10-12 diş sarmısak 10-12 adet arpacık soğan (2-3 adet orta boy kuru soğan da kullanılabilir) 2 su bardağı su Kuzu kolu büyük bir fırın tepsisine koyun ![]() Soya sosu ve zeytinyağını derin bir kaba aktarıp bir yandan tel çırpacak yardımıylakarıştırırken bir yandan da domates salçasnı ilave edin ![]() ![]() Sos iyice karıştığında elinizle etin üzerine ve etrafına iyice sürüp etin sosa iyice bulanmasını sağlayın ![]() Sonra da etin üzerinde bıçakla 2 cm boyunda 1 santim derinliğinde yarıklar açın ![]() ![]() 2 su bardağı suyu tepsinin kenarından aktarıp ayıklanmış arpacık soğanları da etin etrafına serpiştirin ![]() Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp paket yapın ![]() Eti, 10 dakika önceden ısıtıp 175 dereceye ayarlanmış fırında 2,5 saat kadar pişirin ![]() ![]() Fırından çıkardığınız eti keskin bir bıçakla dilimleyerek servise sunun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|