Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çekme, tarifi

Çekme Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çekme Tarifi



Çekme Tarifi

GEREKLİ MALZEME
1 kilo kuzu budu
2 bardak pirinç
3 kaşık yağ
Yarım kaşık saİça
Yeterince tuz
Su
Maydanoz
Karabiber

YAPILIŞI
1 Önce pirinç ayıklanır Parmak dayanacak kadar tuzlu suda ıslatılır
2 Et dört parçaya bölünür, sekiz bardak suda haşlanır, biraz tuz konur
3 Tekrar kaynatılır, pişince suyundan alınır
4 Bu parçalar üzerine bulamaç kıvamına getirilen salça sürülür Elektrikli kapaklı ızgara üzerine konur, her tarafı nar gibi kızartılır veya etlere salça sürmek sureti ile fırında da kızartılabilir
5 İki bardak pirinç, dört bardak et suyu ile pirinç pilavı pişirilir Üzerine kızartılmış yağ dökülür, pilav demlendirilir Büyükçe servis tabağına demlendirilmiş pilav düzenlice dökülür, üzerine kızartılmış etler sıralanır Hepsinin üzerine kıyılmış maydanoz ve karabiber serpilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.