![]() |
Bask Usulu Dana Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bask Usulu Dana TarifiBask Usulu Dana Tarifi 3 adet patlıcan 1 adet limon 1 ![]() 2 adet dolmalık biber 1 su bardağı et suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 Kg mantar 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet garni Demeti 1 diş sarmısak 3 adet soğan Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Bask Usulu Dana Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bask Usulu Dana Tarifi1 ![]() 3 SOĞAN 3 PATLICAN 3 DOMATES 2 DOLMALIK BİBER 1 KG MANTAR 3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 BARDAK ET SUYU 1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI) 1 DİŞ SARMISAK 1 LİMON TUZ KARABİBER Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara bölün ![]() ![]() ![]() ![]() Bir tencerede dana rostosunu, zeytinyağında ve kızgın ateşte çevirin ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra domatesleri, dövülmüş sarımsağı, uzunlamasına ince dilimlere kesilmiş mantarı, halka halka kesilmiş dolmalık biberi, patlıcanları ve garni demetini tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() Servis sırasında rotiyi ortaya, sebzeleri etrafına dizin ![]() ![]() ![]() Not: Bask, İspanya'nın kuzeyinde özerk bölgedir ![]() |
![]() |
![]() |
|