Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bask, dana, tarifi, usulu

Bask Usulu Dana Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bask Usulu Dana Tarifi



Bask Usulu Dana Tarifi

3 adet patlıcan
1 adet limon
15 Kg dana rostosu
2 adet dolmalık biber
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 Kg mantar
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet garni Demeti
1 diş sarmısak
3 adet soğan

Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara bölün Patlıcanları soyun ve küp şeklnde kesin Soğanları kıyın Mantarların topraksı kısımlarını alıp, limonlu su ile iki kere yıkayın Bir tencerede dana rostosunu, zeytinyağında ve kızgın ateşte çevirin Her tarafı kızarsın Sonra kıyılmış soğanları ekleyip et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapayın Hafif ateşte, arasıra rostoyu çevirerek ve limon suyu serpiştirerek 25 dakika pişirin Sonra domatesleri, dövülmüş sarımsağı, uzunlamasına ince dilimlere kesilmiş mantarı, halka halka kesilmiş dolmalık biberi, patlıcanları ve garni demetini tencereye koyun Üzerlerine geri kalan et suyunu dökün Tuzunu biberini ayarlayın Tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte 25 dakika pişirin Servis sırasında rotiyi ortaya, sebzeleri etrafına dizin Garni buketini atın Geriye kalan sosu etin ve sebzelerin üzerinde gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Bask Usulu Dana Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bask Usulu Dana Tarifi



15 KG DANA ROSTOSU

3 SOĞAN

3 PATLICAN

3 DOMATES

2 DOLMALIK BİBER

1 KG MANTAR

3 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 BARDAK ET SUYU

1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI)

1 DİŞ SARMISAK

1 LİMON

TUZ

KARABİBER

Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük parçalara bölün Patlıcanları soyun ve küp şeklinde kesin Soğanları kıyın Mantarların topraksı kısımlarını atıp, limonlu su ile iki kere yıkayın

Bir tencerede dana rostosunu, zeytinyağında ve kızgın ateşte çevirin Her tarafı kızarsın Sonra kıyılmış soğanları ekleyip et suyunu da ilave edip tencerenin kapağını kapayın Hafif ateşte, arasıra rostoyu çevirerek ve limon suyu serpiştirerek 25 dakika pişsin

Sonra domatesleri, dövülmüş sarımsağı, uzunlamasına ince dilimlere kesilmiş mantarı, halka halka kesilmiş dolmalık biberi, patlıcanları ve garni demetini tencereye koyun Üzerlerine geri kalan şarabı dökün Tuzunu biberini ayarlayın Tencerenin kapağını kapayın ve kısık ateşte 25 dakika daha pişirin

Servis sırasında rotiyi ortaya, sebzeleri etrafına dizin Garni buketini atm Geriye kalan sosu etin ve sebzelerin üzerinde gezdirin

Not: Bask, İspanya'nın kuzeyinde özerk bölgedir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.