Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, maydanoz, rulosu, soslu, tarifi

Maydanoz Soslu Hindi Rulosu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydanoz Soslu Hindi Rulosu Tarifi



Maydanoz Soslu Hindi Rulosu

8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş)
250 g hindi budu eti (derileri alınıp, ince kıyılmış)
2 yumurtanın akı
1 yumurta
4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu
250 g maydanoz (yaprakları ayıklanıp, dalları atılmış)
1 iri pırasa (yaklaşık 7,5 cm boyunda kesilip, sonra yeniden uzunlamasına şeritler halinde kesilmiş)
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
8 kırmızı turp (ince dilimlenmiş)

Kıyılmış hindi but etleri, yumurta akları ve yumurtayı blendır kabına koyup, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın Karışımı bir kâseye aktarıp, maydanozlar, tuz ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın Bu harcı 8 parçaya bölüp, her hindi diliminin tam ortasına yerleştirin Dilimleri harçların üstüne doğru kıvırarak rulo haline getirin ve kalın kürdanlarla tutturun
Hindi rulolarını bir tencereye koyup, tavuk (ya da hindi) suyunu ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatarak, ruloları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Delikli kaşıkla ruloları ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, tabağı alüminyum folyoyla sararak, sıcak kalmalarını sağlayın Pişirme suyunu 2/3 su bardağı kalıncaya kadar kaynatıp, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın
Maydanoz yapraklarını kaynar suda 1 dakika haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, blendır kabına koyun Tenceredeki pişme suyunu ekleyip, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırdıktan sonra, sosu bir kâseye aktararak, sıcak tutun
Kalın dipli bir tavaya tereyağının yarısını koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince pırasaları koyup, yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin Pırasaları delikli kaşıkla bir tabağa çıkarıp, kalan tereyağını tavada eritin Eriyince turpları koyup, 1 dakika pişirerek, tavayı ateşten alın
Sosu 4 düz tabağa bölüştürün Hindi rulolarını verevine ince dilimleyip, dilimleri tabaklardaki sosların üstüne yerleştirdikten sonra, pırasa ve turplarla süsleyerek, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.