![]() |
Maydanoz Soslu Hindi Rulosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maydanoz Soslu Hindi Rulosu TarifiMaydanoz Soslu Hindi Rulosu 8 hindi dilimi (yaklaşık 500 g 5 mm kalınlığında kesilip, 3 mm kalınlığında olacak biçimde dövülmüş) 250 g hindi budu eti (derileri alınıp, ince kıyılmış) 2 yumurtanın akı 1 yumurta 4 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 su bardağı tuzsuz tavuk (ya da hindi) suyu 250 g maydanoz (yaprakları ayıklanıp, dalları atılmış) 1 iri pırasa (yaklaşık 7,5 cm boyunda kesilip, sonra yeniden uzunlamasına şeritler halinde kesilmiş) 30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 8 kırmızı turp (ince dilimlenmiş) Kıyılmış hindi but etleri, yumurta akları ve yumurtayı blendır kabına koyup, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hindi rulolarını bir tencereye koyup, tavuk (ya da hindi) suyunu ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanoz yapraklarını kaynar suda 1 dakika haşlayıp, bir süzgeçte süzerek, soğuk su altında çalkaladıktan sonra, blendır kabına koyun ![]() ![]() Kalın dipli bir tavaya tereyağının yarısını koyup, tavayı kısık ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu 4 düz tabağa bölüştürün ![]() |
![]() |
![]() |
|