![]() |
Et Kavurma Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Et Kavurma TarifiEt Kavurma Malzemeler 2 Çorba kaşığı margarin 750 gr yağsız kuşbaşı dana eti 2 Adet soğan 1 Adet orta boy havuç 2 Adet domates 15 Adet mantar Tuz, karabiber Hazırlanışı Derin bir tavada margarini eritin ve içine kuşbaşı eti koyun ![]() Orta hararetli ateşte, et suyunu salıp ta çekene dek pişirin ![]() Yemeklik doğranmış soğanları ilave edip, pembeleştirin ![]() Kazınıp yıkandıltan sonra tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyin ve havuç yumuşayana dek çevirin ![]() Yıkanıp dilimlenmiş mantarları ilave edin ![]() Mantarlar suyunu salıp, çektiğinde kabukları soyulduktan sonra küp küp doğranmış domatesleri ekleyin ![]() Kapağını kapatıp etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirin ![]() Tuzunu ve karabiberini ilave edip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|