Balık İzgara Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık İzgara TarifiBalık Izgara Tarifi 100 -150 gr balık 1/2 limon 1/2 fincan zeytinyağı İki - üç dal maydanoz Tuz Balık ızgara, mevsimine, iyi dönemine göre, uskumru, palamut, çingene palamudu, çipura, lüfer, bcrbunya, kılıç gibi balıklardan olur Balık iyice temizlendikten sonra yıkanır, yeteri kadar tuzu da konulduktan sonra bir saat kadar bekletilir (Balık, biraz büyükçe ise, iyi pişmesi için etleri iki yanlardan bıçağın ucu ile yarım santim kadar yarılmalıdır ) Bir saat kadar bekletilen balık fazla kuvvetli olmayan mangal ateşinde, ızgara ile ateş arasındaki uzaklık beş - altı parmak olacak şekilde pişirilir Pişirilirken balıkların bir tarafı piştikten sonra öteki tarafı çevrilmelidir Piştikten sonra doktor tavsiyesine göre, miktarı da hesaplanarak, üzerlerinde limon ve zeytinyağı gezdirilir
|
|
Balık İzgara Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık İzgara Tarifi1 kilo balık 1 limon 1,5 kahve fincanı zeytinyağı biraz tuz Pullarını kazıyarak çıkarıp, içini ve solungaçlarını temizlediğiniz balıkları iyice yıkayıp, tuzlayarnk bir saat kadar bu halde bırakınız Bir saat sonra tellerini hafifçe yağladığınız ızgaraya sıra ile diziniz Çok harlı olmayan kömür ateşi veya elektrik ızgarasında, bir tarafı piştikten sonra, diğer tarafını çevirmek suretiyle pişiriniz Servis tabağına alarak üstüne zeytinyağı ve limon salçası döküp, maydanozla süsleyiniz İnce kıyılmış soğan da koyabilirsiniz Bir kâseye 1,5 kahve fincanı zeytinyağı koyarak, bir limonun suyunu ilâve ediniz Her ikisini iyice çarparak salça kıvamına getirince, balıkla servis tabağına alınız
|
|
|
|