![]() |
Taze Fasulye Ve Bezelyeli Kuzu Filetosu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Taze Fasulye Ve Bezelyeli Kuzu Filetosu TarifiTaze Fasulye ve Bezelyeli Kuzu Filetosu Tarifi 2 kg'lık 1 kuzu filetosu (temizlenip fazla yağları alınmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 500 gr taze bezelye (kabukları soyulduktan sonra tartılmış) 250 gr taze fasulye (ayıklanmış) 180 gr (3/4 su bardağı) krema Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip ısıtınız ![]() Büyük bir rosto tepsisinde tereyağı ve zeytinyağı orta ateşte eritip, soğanları ekleyerek 5-6 dakika renkleri pembeleşene kadar kavurunuz ![]() ![]() Rosto tepsisini fırına sürüp, eti 20 dakika pişirdikten sonra çıkararak, fasulye ve bezelyeleri ekleyiniz ![]() Fırının sıcaklığını azaltıp (170°), tepsiyi yeniden fırına sürerek 1 saat 10 dakika, et ve sebzelere bıçağın ucu kolayca batana kadar pişiriniz ![]() Tepsiyi fırından alınız ![]() ![]() Rosto tepsisindeki sebzelerin suyunu, tepside 1 çorba kaşığı su kalana kadar süzünüz ![]() ![]() Sebzeleri, servis tabağındaki etin çevresine yerleştirip hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|