Portakallı Hindi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Hindi TarifiMalzemeler: - ½ kg hindi kuşbaşı, - 1 adet soğan, - 1 adet portakal suyu ve kabuğunun rendesi, - 1 adet defne yaprağı, - 1 adet havuç, - 3 adet patates, - 6 diş sarımsak, - 2 tane yeşil biber, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 4 yemek kaşığı zeytinyağı, - 2 yemek kaşığı soya sosu Yapılışı: Hindi etlerini zeytinyağında rengi dönene kadar kavurun Soğanı piyazlık kıyın Sarımsağı doğrayın Defne yaprağı ile ete ilave edin Portakal suyu ve soya sosunu katıp kısık ateşte 20 dakika pişirin Patates ve havucu küp şeklinde doğrayıp, biberi iri kıyın Sıvı yağda kızartıp hindilerin üzerine yayın Bir taşım kaynatıp tuzot ve portakal kabuğu rendesi katıp karıştırarak servis yapın![]() Afiyet olsun
|
|
|
|